گبولی ازغذاهای سنتی هرمزگان
زمانی که ما به سفر می رویم دوست داریم با فرهنگ بومی آن محل آشنا بشویم و یکی از کارهایی که انجام می هیم از غذاهای بومی آن منطقه استفاده می کنیم. غذاهای سنتی در هر منطقه و محل متفاوت است و پونه قصد داریم در این مقاله به غذاهای سنتی هرمزگان بپردازیم.
گبولی یا گوبولی یکی از غذاهای محلی مخصوص هرمزگان است که علاوه بر طعم دلنشین و خوب آن غذایی با خاصیت فراوان است و یک وعده کامل برای ناهار به حساب می آید.
این غذا یک غذای مجلسی به شمار می آید که در بیشتر در مراسم ها واعیاد دیده می شود. مسافران و گردشگرانی که از استان هرمزگان بازدید می کنند نیز این غذا را سفارش می دهند.
مواد لازم برای تهیه گبولی گوشت برای ۴ نفر
پیاز بزرگ :۱ عدد
نخود : ۱۵۰ گرم
گوشت گوساله (برش خرده ی ترکیبی، خام ) :۱۰۰۰ گرم
سیب زمینی ( آب پز، پوست کنده، بدون نمک) :۱ متوسط
کشمش ( بدون دانه ) :۱/۲ پیمانه سر پر
برنج( خام ) :۳ پیمانه
رب گوجه فرنگی:۲ قاشق غذا خوری
طرز پخت گبولی گوشت
درابتدا باید نخود را درآب خیس کرده و مدت زمانی از آن بگذرد، سپس نخود را کامل می پزیم حال گوشت را با یک عدد پیاز می پزیم.پیاز ا تفت داده و زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کرده، یک قاشق رب گرجه اضافه می کنیم وتفت می دهیم.نخود های پخته را به آن اضافه می کنیم و بر روی حرارت کم ده دقیق می گزاریم دم بکشد.
تکه های گوشت را نیز در یک مایتابه جدا با ادویه و زردچوبه در روغن سرخ می کنیم. بعد از پخت گوشت ها آن ها را از روغن خارج می کنیم و در همین مایتابه سیب زمینی آپ پز شده را سرخ می کنیم.
برنج را در آب گوشت به صورت کته دم می زنیم در صورت نیاز هم می توان به آن روغن اضافه نمود. بعد از پخت برنج آن را در دیس می کشیم و روی آن را با نخود و سیب زمینی و گوشت سرخ شده تزیین می کنیم.
در دستور اصلی پخت این غذا سیب زمینی را آب پز کرده و سپس آن را خلال می کنند و در آخر سرخ می کنند. در تزیین نیز می توان از کشمش در کنار آن نیز استفاده نمود.