تماس بگیرید

منوی رستوران
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

فهرست مطلب

فهرست مطلب:

  1. منوی رستوران یا کافی شاپ چیست؟
  2. چرا منوی رستوران یا کافی شاپ اهمیت دارد؟
  3. چگونه یک منوی خوب برای رستوران یا کافی شاپ بنویسیم؟

۱- منوی رستوران یا کافی شاپ چیست؟

منوی غذایی به منویی گفته می شود که به صورت چاپی یا دیجیتال برای معرفی لیست غذاها یا نوشیدنی های یک رستوران یا کافی شاپ به مشتریان ارائه می شود. گفته می شود اولین منوی غذایی به شکل امروزی از اواخر قرن هجدهم  در فرانسه استفاده و متداول شده است.

منوی غذایی اولین مواجه یک مشتری با غذا است . این منو دارای دسته بندی های مختلف غذایی و نوشیدنی است مانند : وعده های غذایی (صبحانه، ناهار، شام)، غذای روز ، دسر ، نوشیدنی ها و … . منو علاوه بر اسامی و قیمت غذا می تواند اطلاعات دیگری مانند مواد اولیه غذا، میزان کالری، میزان چربی یا قند ، خواص غذایی ، هشدارهایی برای افرادی که بیماری خاصی داشته باشند و … را در برداشته باشد. البته بهتر است شلوغ و گمراه کننده نباشد و مشتری را برای انتخاب غذا دچار تردید نکند.

۲- چرا منوی رستوران یا کافی شاپ اهمیت دارد؟

مهمترین دلیل برای مهم بودن منوی یک رستوران یا کافی این است که فروش بیشتر را به سمت کار شما سوق می دهد و طراحی منو به شما برای فروش بیشتر و افزایش سود کمک می کند. مشتریان با مشاهده منو می توانند به تمامی دسته بندی های غذایی شما دسترسی داشته باشند.اگر چینش مناسب روزانه و هفتگی در منوی رستوران داشته باشید مشتریان در روزهای مختلف از محصولات متنوع غذایی شما استفاده خواهند کرد. این امر باعث می شود تا آنها تبدیل به مشتریان وفادار و دائمی شما شوند.

۳- چگونه یک منوی خوب برای رستوران یا کافی شاپ بنویسیم؟

برای نوشتن یک منوی غذایی ایده آل بهتر است طراحی آن را به مراحل مختلف زیر تقسیم بندی کنیم.

مرحله اول:

ابتدا دسته بندی های غذایی خود را مشخص کنید؛

این دسته بندی می تواند شامل وعده های غذایی (صبحانه، ناهار، شام) ، غذاهای روز ، پیش غذا، دسر ، نوشیدنی و … باشد.

مرحله دوم:

انتخاب انواع غذا برای دسته بندی های تعیین شده

بسیار حائز اهمیت است که چه غذاهایی را در منو قرار داد و از چه غذاهایی صرف نظر کرد. برای گنجاندن غذا در منو باید موارد زیر را در نظر گرفت:

  1. باید غذاهایی با قیمت متعادل برای حفظ سود در منو گنجاند.
  2. باید برای مواقع شلوغی و پیک رستوران، غذاهایی را انتخاب کرد که بتوان در آشپزخانه به سرعت تهیه و ارائه کرد.
  3. ترکیب و تعادلی از غذاهای منحصر به فرد و غذاهای قدیمی و دلخواه اکثریت مشتریان می تواند یک منو ی ایده آلی بوجود بیاورد.

مرحله سوم:

قیمت گذاری غذا های منو

قیمت گذاری غذا بر اساس هزینه مواد اولیه تعیین می شود. برای اینکه منویی سود آور والبته با قیمت مناسب بنویسید بسیار مهم هست که ریز هزینه های مواد اولیه را بدانیم.

فرمول قیمت گذاری که رستوران داران  برای قیمت نهایی غذا در نظر میگیرند چیزی حدود ۴ تا ۴٫۵ برابر مواد اولیه مواد غذایی است. دلیل آن هم این است که هزینه های دیگری مثل بابت آماده سازی، پخت، سرو، نظافت سالن و … هست.

مرحله چهارم:

گرافیک و صفحه بندی منوی غذایی رستوران

بسیار زیبا و حرفه ای است که تم گرافیکی منوی غذایی رستوران یا کافی شاپ شما هماهنگ با تم رستورانتان باشد. استفاده از فونت هایی با سایز و رنگ های مناسب و خوانا  حائز اهمیت است که خواندن آنها دشوار نباشد.

برای انتخاب تم رنگی برای کافی شاپ می توانید این مطلب را بخوانید.

تنوع غذایی شما تعداد صفحات منوی شما را مشخص می کند. منو برای اینکه است که به انتخاب غذای مشتری کمک کند پس هر چه خلاصه تر باشد بهتر است. معمولا بهتر است صفحات منو بین ۲ تا ۳ برگ باشد. چون تعداد صفحات زیاد منو باعث می شود مشتری در انتخاب غذا دچار سردرگمی و تردید شود.

البته نوع سبک منو نیز اهمیت دارد شاید همه تنوع غذایی خود را در یک برگه جا دهید و یا بر اساس دکور و تم رستوران خود از طرح های مختلف چند صفحه ای استفاده کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر مطالب
افتتاحیه رستوران
مدیریت رستوران
افتتاحیه رستوران

پس از برنامه ریزی ها و ماه ها تلاش نوبت به افتتاح رستوران می رسد. بنظر منوی عالی چیده اید، کارکنان را آموزش داده اید،